• Home
 • Basisverzekering 2022
 • Basisverzekering Menzis 2022

Menzis Basisverzekering 2022

Basisverzekering Menzis 2022

Keuze uit Resititutie, Natura en Budget.

Wat moet u weten over de restitutiepolis (€ 143,75) van Menzis
 1. Huisarts: Menzis vergoedt uw bezoek aan en behandeling door elke huisarts.
 2. Ziekenhuis: Menzis vergoedt de kosten van uw behandeling in elk ziekenhuis.
 3. Medicijnen: Menzis vergoedt de kosten van medicijnen bij elke apotheek. Soms betaalt u voor medicijnen een wettelijke eigen bijdrage.
 4. Hulpmiddelen: Menzis vergoedt de kosten van hulpmiddelen van alle aanbieders. Voor sommige hulpmiddelen betaalt u een wettelijke eigen bijdrage.
 5. Wijkverpleging: Menzis vergoedt de kosten van een wijkverpleegkundige.
 6. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ): de kosten van uw behandeling door elke GGZ-zorgverlener.
 7. Zorgadvies en -bemiddeling: Menzis helpt u bij uw keuze voor een zorgverlener. En als er een wachtlijst is voor uw behandeling

* Verplichtingen: Verandert er iets in uw huishouden (zoals een adreswijziging, geboorte, scheiding of overlijden)? Dan geeft u dat zo snel mogelijk door. Dat kan via e-mail of per post. Ontvangt u een rekening van een zorgverlener? Stuur deze dan zo snel mogelijk in. Dat kan via de mijn omgeving of per post.

Basisverzekering Natura

Heeft Menzis afspraken met uw zorgverlener? Dan krijgt u hiervoor geen rekeningen. Heeft Menzis geen afspraken met uw zorgverlener? Dan betaalt u mogelijk een deel van de kosten zelf. Controleer vooraf of Menzis afspraken heeft met uw zorgverlener voor uw behandeling. Ga hiervoor naar de zorgvinder op de website van Menzis

Wat moet u verder weten over de naturaverzekering (€ 133,25) (of natura select € 119,- van Menzis
 1. Huisarts: Menzis vergoedt uw bezoek aan en behandeling door elke huisarts.
 2. Ziekenhuis: Gaat u naar een ziekenhuis waarmee Menzis geen afspraken heeft? Dan betaalt u mogelijk een deel zelf. Bij spoed kunt u naar elk ziekenhuis.
 3. Medicijnen: Haalt u medicijnen bij een apotheek waarmee Menzis geen afspraken heeft? Dan betaalt u mogelijk een deel zelf.
 4. Hulpmiddelen: Menzis vergoedt hulpmiddelen van aanbieders waarmee Menzis afspraken heeft. Voor sommige hulpmiddelen betaalt u een wettelijke eigen bijdrage.
 5. Wijkverpleging: Menzis vergoedt de kosten van een wijkverpleegkundige.
 6. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ): Heeft Menzis geen afspraken met uw GGZ-zorgverlener? Dan betaalt u mogelijk een deel zelf
 7. Zorgadvies en -bemiddeling: Menzis helpt u bij uw keuze voor een zorgverlener. En als er een wachtlijst is voor uw behandeling

Soms moet u voor duurdere medicijnen (omdat u zelf de duurder middelen wenst) een wettelijke eigen bijdrage betalen. Dat kan ook gelden voor bijv. orthopedisch schoeisel. U kunt hier een aanvullende verzekering voor sluiten.

Over Menzis

Menzis is een Nederlandse zorgverzekeraar. Met circa 2,27 miljoen klanten (cijfers jaarverslag 2018) behoort Menzis bij de top 5 grootste zorgverzekeraars van Nederland. Het Menzis-concern bestaat uit de labels Menzis en AnderZorg en daarnaast is het merk SamenGezond geïntroduceerd. Het Zorgkantoor regelt de Wet langdurige zorg (Wlz) voor inwoners van de regio’s Arnhem, Groningen en Twente. In totaal huisvest de organisatie ongeveer 1.700 medewerkers.

Bron: Wikipedia

Aanmelden bij Menzis 2022