afsluiten zorgverzekering 2022

Geachte heer/mevrouw,

U kunt bij 11 zorgverzekeraars uw premie berekenen en direct afsluiten. De premie die u ziet gaat u betalen. Wij worden betaald door de verzekeraars.

Ter informatie
U kunt vanaf nu een premieberekening 2022 maken en afsluiten. Dit zijn niet onze afsluitmodules maar van de verzekeraar of een gespecialiseerd bedrijf (UPIVA) wat voor veel assurantietussenpersonen afsluitmodules ontwikkeld. Wij slaan geen informatie van u op. Wij kunnen straks wel zien voor welke dekking dat u heeft gekozen. Mocht u alsnog een andere dekking wensen of wilt u toch een andere verzekeraar kiezen dan hoeft u ons maar een mailtje te sturen en loggen wij in bij de verzekeraar om uw wijzigingen te verwerken. Uiteraard heeft niemand inzicht in uw medische gegevens. Dat is tussen u, de zorgverzekeraar en de zorgverlener.

Belangrijke data:
U kunt tot 31 december uw keus maken. Dit kan zelfs tot 1 februari 2022 maar dan moet u ons wel voor 1 januari een mailtje sturen dat u meer tijd nodig heeft. Dat communiceren wij dan weer met de verzekeraar. Als u wel bij de verzekeraar van uw keus blijft heeft u nog de hele maand januari om van aanvullende verzekering, betalingstermijn of eigen risico te wijzigen.

Voorbeeld
U bent nu verzekerd bij verzekeraar X. Na onze site bestudeerd te hebben kiest u op 15 december 2021 voor VGZ. Het zit u toch niet helemaal lekker en u kijkt nog eens tijdens de kerstvakantie en u begint te twijfelen. Dan stuurt ons voor 1 januari een mailtje dat u van VGZ afziet. U bent in dat geval de hele maand januari vrij om een andere verzekeraar te kiezen. Komt u toch weer bij VGZ uit dan kunt u weer aanmelden. Dat moet voor 1 februari want de overheid controleert vanaf dat moment, als u op dat moment geen basisverzekering heeft krijgt u een boete.

De volgende verzekeraars hebben een eigen afsluitmodule.

De volgende verzekeraars werken met serverprovider UPIVA in Leusden. Zij doen het beheer en bewaken de veiligheid van de 'afsluitmodules' voor U het intermediair en onderstaande verzekeraars. Bij Menzis, CZ en VGZ moet u uw werkgever opgeven dan krijgt u extra dekkingen voor werknemers/ondernemers. Wilt u dat niet neem dan even contact met ons op en sturen we u per omgaande een andere link. Maar dan mist u wel de korting en de extra dekkingen.