• Home
  • Basisverzekering 2021
  • Menzis: Basisverzekering

Menzis Basisverzekering 2021

Basisverzekering Menzis 2021

U krijgt 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering. De aanvullende verzekeringen 10% korting.

Patiënt niet geholpen in ziekenhuis door zorgplafond.
Cruciale zorg bij Menzis gegarandeerd.

Door financiële afspraken die Menzis maakt met zorginstellingen kan het voorkomen dat sommige zorginstellingen tijdens het jaar hun omzetplafond bereiken. In die gevallen is de cruciale zorg voor u gegarandeerd (dit wil zeggen ambulancezorg, spoedeisende hulp, acute verloskunde en crisiszorg GGZ)

U kunt bij Menzis kiezen uit 3 basisverzekeringen. Namelijk de Basisverzekering (natura select, gecontracteerde zorgverleners), Basisverzekering (natura) en Basisverzekering (restitutie), u heeft recht op vrije keuze uit alle zorgaanbieders.

Wat zegt De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over omzetplafonds?

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) adviseert consumenten te letten op zogenaamde zorgplafonds bij het kiezen van een zorgverzekeraar. Een zorgplafond is een bepaald maximum aan behandelingen dat een zorgaanbieder mag uitvoeren. Gaat de zorgaanbieder over het plafond heen? Dan krijgt die voor geleverde zorg over deze grens geen vergoeding meer van de zorgverzekeraar. Als u wordt geconfronteerd met een patiëntenstop omzetplafond kunt u twee dingen doen: uitwijken naar een ziekenhuis in de buurt waar het omzetplafond niet is bereikt of de behandeling uitstellen tot het nieuwe kalenderjaar, waarin nieuw budget is vrijgemaakt voor de zorgaanbieder.

Wat kunt u verwachten van de basisverzekeringen van Menzis?

Basisverzekering Menzis Voordelig (natura select) € 117,- / € 97,-

Op grond van deze zorgverzekering heeft u recht op zorg in natura. De zorg in natura wordt verleend door een beperkt aantal gecontracteerde zorgaanbieders. Ook heeft u recht op zorgadvies en zorgbemiddeling. Gecontracteerde zorgaanbieders vindt u op de Zorgzoeker.

Basisverzekering Basis  (natura) € 123,50 / € 103,50

Op grond van deze zorgverzekering heeft u recht op zorg in natura. De zorg in natura wordt verleend door een ruimer aantal gecontracteerde zorgaanbieders dan Natura Select. Ook heeft u recht op zorgadvies en zorgbemiddeling. Gecontracteerde zorgaanbieders vindt u op de Zorgzoeker.

Basisverzekering Menzis Vrij (restitutie) € 133,- / € 113,-

Wilt u naar een zorgaanbieder waarmee Menzis geen overeenkomst heeft gesloten dan volgt vergoeding tot het (maximum) tarief dat op dat moment is vastgesteld op basis van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg). Is er geen (maximum) tarief op basis van de Wmg vastgesteld? Dan wordt zorg vergoedt tot de in Nederland geldende redelijke marktprijs.

Wilt u de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen van Menzis bekijken klik dan hier. Voor de tandartsverzekeringen van Menzis kunt u hier klikken.

Over Menzis

Menzis is een Nederlandse zorgverzekeraar. Met circa 2,27 miljoen klanten (cijfers jaarverslag 2018) behoort Menzis bij de top 5 grootste zorgverzekeraars van Nederland. Het Menzis-concern bestaat uit de labels Menzis en AnderZorg en daarnaast is het merk SamenGezond geïntroduceerd. Het Zorgkantoor regelt de Wet langdurige zorg (Wlz) voor inwoners van de regio’s Arnhem, Groningen en Twente. In totaal huisvest de organisatie ongeveer 1.700 medewerkers. Bron: Wikipedia

Vergoedingsoverzicht en alle polisvoorwaarden kunt u hier vinden

Aanmelden bij Menzis 2021