Vergoeding fysiotherapie ONVZ

Vergoeding fysiotherapie door ONVZ

De basisverzekering vergoedt de eerste 20 behandelingen niet. In bepaalde gevallen vergoedt de basisverzekering vanaf de 21e behandeling

Heeft u lichamelijke klachten bij het bewegen, of door uw houding? Dan kan de fysiotherapeut of oefentherapeut bepalen wat er precies aan de hand is en u behandelen en begeleiden bij uw herstel. Vaak krijgt u oefeningen om te herstellen en om na het herstel te voorkomen dat de klachten terugkeren. Deze oefeningen doet u zelf thuis of in een sportschool.

Fysiotherapie wordt bij veel chronische aandoeningen vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van deze behandelingen tellen mee voor het eigen risico van verzekerden van 18 jaar en ouder. De specifieke chronische aandoeningen staan in de chronische lijst.

Vanuit de basisverzekering is er pas vergoeding vanaf de 21ste behandeling. De eerste twintig behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering; als u geen aanvullende verzekering heeft, dan moet u deze twintig behandelingen zelf betalen. Niet-chronische fysiotherapie valt niet onder de basisverzekering. ONVZ Zorgverzekeraar heeft daarom een uitgebreide vergoeding voor fysiotherapie opgenomen in de aanvullende verzekeringen.